понеделник, юли 07, 2008

Безплатно

Тази сакрална дума, символ на келепира и бай-ганьовската муфта, присъства на не едно и две безсмислени места като "безплатна уеб поща" "безплатен RSS абонамент" "безплатен четец" "безплатен браузър" ще кажеш масовия потребител би ползвал платения вариант... та всички тези употреби на думата звучат толкова нелепо колкото "...публикува безплатния уеб сайт Dir.bg" /тук и уеб е излишно, че и сайт но не винаги/ "само по безплатната телевизия bTV" и в "безплатното шоу на Слави". Само че нелепото използване на неподходящи места /за продукти които по подразбиране са безплатни/, не пречи разни хора да се възползват от подсъзнанието на потребителя, пробутвайки му думичката, карайки го да надушва някаква полза и бързайки да се облажи, се абонира съвсем безплатно за шибания ти RSS фийд, докато при тези е ясен смисъла, не е ясен при хора занимаващи се с IT защо продължават използването на лишената от съдържание дума.

Един безплатен пост във все още безплатния блог VOXY-SPOT

3 коментара:

  1. Във всички съвети за блогове, които съм чел, се набляга на това, че ТРЯБВА да пише, че абонамента е безплатен, услугите са безплатни и т.н. И, естествено, някои хора ги прилагат тия съвети съвсем буквално.

    Това, разбира се, е безсмислен съвет у нас, защото в България я няма културата да се купува и да се плаща каквото и да е в интернет. На западняка и особено на амеирканеца, като му кажеш "Абонирай се" и той си пише номера на кредитната карта...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен08 юли, 2008 11:32

    voxy май те е ударило слънцето повечко, а? :)

    ОтговорИзтриване