сряда, юни 25, 2008

Gay Pride Parade 2 - не е до закони

Следейки темата, забелязвам акцентиране върху законите - имали сме много добър дискриминационен такъв... някаква комисия щяла или трябвало да се сезира и в този род, само че предразсъдъци трупани с векове, не могат да бъдат забранени със закон, това е като да забраниш човешката простота, но могат да се изкоренят точно с подобен тип(демонстрираното по Gay-Pride парадите) фриволно поведение. Свободата да кажеш на света, че си гей, е безценна особено за тези подтискащи сексуалната си ориентация заради съученици, колеги, приятели, познати...роднини.

Някои се дразнят от парадирането??? ок, къде остават метълите парадиращи с ужасяващ стил на обличане, особено черната тениска с щампа на любима група, а мутрите с дебелия врат или момичетата парадиращи с голям бюст или дълги крачета, защо никой не протестира срещу тях /че някои имат против ясно/, или срещу рекламата на една мастика, в която Емилия парадира със страхотното си дупе, само че ако Азис го направи(на някой билборд), не може е що? що да не може? разликата от гъза на Азис до дупето на Емилия е от небето до земята, едва ли Азис помага за преход от хетеро към хомо-сексуалност, от който преход толкова много се страхуват, едва ли са и поколенчески основните им мотивите, всъщност кой е мотива освен тези пусти обществени норми, така било прието /неизвестно от кого и кога/ или най-тъпото - църквата го забранява или още по-нелепото бог, в първия случай, някакви изкуфели старчета с дълги бради и черни раса, говорещи с бога, или помагащи ни да осъществим връзката, във втория нещо което ако наистина те е създало, те е създали гей и ти забранява да си гей, ей голяма гад бил този бог.

Чета някои изумителни реплики като освен псувните се набиват и такива бисери - "хората, избрали еднополовата сексуална ориентация..." сред тези на псевдо-мачовци онаниращи на порно с лесбийки заради крокодилите за които са се оженили и липсата на достатъчно пари, за нещо по реално и мразещи само гейовете, разбирай лесб ли си, единствено присъстваш в сексуалните им фантазии за тройки. Тези същите мачовци, може да ги видиш по протестите в защита на футболни отборчета влачещи двулитровки бира в ръка и пълзящи и драйфащи пред долнопробни кръчмета.

16 коментара:

 1. Аз така и не разбрах какъв му е случая на тоя гей парад. Изпуснах цялата шумотевица. Имало ли е скандал, бой ? За къв чеп са го арганизирали.
  Немога да коментирам конкретния случай но мога да си кажа мнението относно парадите на каквото и да било!
  Да излезеш на площада и да викаш с пълно гърло че си гей, хетеро, лекър, учител или малоумен е малко тъпо. Какво ме бърка, че си горд гей или другото от изброените. Еми дайте тогава да се съберем пред НДК и да си направим парад на гордите гологлави (само за тия дето си бръснат тиквите). Защо е нужно да ми съобщиш нещо, и то чрез парад, което въобще не ме интересува.
  Очаквам в близките седмици следните събития:
  Парад на гордите онанисти
  Парад на гордите зоофили и некрофили
  Парад на повсеместната простотиия

  ОтговорИзтриване
 2. на 28-ми този месец ще е парадът, това е форма на протест срещу отношението и очевидната дискриминация на хомосексуалните хор ей тук повече

  ОтговорИзтриване
 3. Значи въобще не съм изпуснал шумотевицата и нещата предстоят да се случат :)
  Много силно съм раздвоен. Определено не би ми било приятно да присиствам там. Не защото мразя гейовет, но голямо количество на едно място ми действат някак плашещо :) и ме избива на агресия. Но от друга страна може да стане нещо интересно. Скинари, националисти и гей-мразци(незнам дали има термин за това) може да направят бунт и нещата да прерастнат в голямо меле, което определено не е гледка за изпускане :)

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен25 юни, 2008 13:41

  Е, по какъв точно начин са дискриминирани хомосексуалистите?
  Някой някъде пита ли ги какви са?
  Не ги пита, ама те мнооого държат да си кажат и даже да си покажат;-)

  ОтговорИзтриване
 5. Коментарите досега са идеално потвърждение на тезата ти...

  ОтговорИзтриване
 6. Анонимен25 юни, 2008 21:07

  като нося черна фанелка не парадирам, че съм еди какъв си, още по-малко се събирам със себеподобни на митинги/паради, 3а да демонстрираме еди какво си.
  примерите ти са нелепи. не ми харесва и как си и3пол3вал думата "парадира" 3а еди какво си и 3а еди кой си. по твоята логика мога да те попитам - ше ми го лапаш ли или ше парадираш ;)

  ОтговорИзтриване
 7. Според мен, ако парадът е вид протест срещу дискриминация - аз лично нямам нищо против. Всеки има право да изрази своето мнение. Даже е задължително според мен ако някой се чувства дискриминиран да протестира.

  Ако обаче е другия случай, ще ти разкажа какво видях преди известно време по една от белгийските телевизии:

  В Брюксел ако не се лъжа редовно се правят гей паради и преди известно време гледах репортаж от такъв парад. Репортерка обикаляше хората и питаше какво мислят. Едно младо момиче ме разби с коментара си. Тя каза:

  "Не виждам какво толкова се парадира с това, че са гейове. Това е все едно аз като съм вегетарианка да организирам вегетариански парад."

  Просто има логика в думите ѝ.

  Това е от мен по въпроса.

  ОтговорИзтриване
 8. @Анонимен(13:41)
  никой не ги пита(това е като да попиташ негър, негър ли е), дискриминира ги

  @Анонимен(21:07)
  причината да не го правиш, е че и с черната тениска си приеман нормално от обществото, в момента в който всички започнат да се възмущават как така носиш тази шибана тениска, да те сочат с пръст, да се хващат за носа когато минат близо до теб/както е с негрите/ мисля ще разбереш и негрите и гейовете и всички останали и защо се правят подобен род паради

  @Анонимен(21:07) & @GaN
  ами да си организира(т) (всъщност PETA често правят паради/протести, в които има и плакати от рода на не на месото, стани веге и подобни), това е като да се чудиш защо има авто-ретро-паради, или такива отбелязващи някое историческо събитие изобщо паради в защита примерно на свободното слово, или на тибетците в Китай... самите футболни фенове също реално правят паради преди мачовете обличат се атрактивно и се забавляват облечени/боядисани/накичени с атрибути на любимия отбор, не съм видял някой да има нещо против това или да се задават подобен род въпроси - защо го правят, ясно е защо го правят

  @Denia
  ;)

  ОтговорИзтриване
 9. анонимен 13:4126 юни, 2008 07:12

  voxy, въпросът беше - КАК са дискриминирани, по какъв начин, защото аз не знам

  ОтговорИзтриване
 10. Анонимен26 юни, 2008 07:19

  С това се ражда движението за „гей гордост” (gay pride) — изповядва гордост от собствената самоличност и сексуална ориентация или полова идентичност такава, каквато е и отказ от примиренчески конформизъм с тесногръдите нормативи на консервативно настроените членове на обществото. (от "Парадирането с хомосексуалността")

  А това е върховна простотия.
  Гордост, че си негър, българин или дори ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН. (няма кратка думичка като гей) хи-хи

  ОтговорИзтриване
 11. Абе то по вашата логика и българските копрофили могат да си направят парадче по Витошка . Гнусно ще бъде , ама нали сме толерантни.. Някои девойки искат да заснемат БГ версия на 2girls1cup , но ще бъдат дескриминирани .
  Не на дискриминацията !

  ОтговорИзтриване
 12. порното с лесбийки го приравняваш с 2girls1cup???

  ОтговорИзтриване
 13. не , но порното с педали го приравнявам с 2girls1cup..
  маса педерасти пипащи се по дупетата и бременни лесбийки и за фон някаква лигава музика. как да бъдеш толерантен бе братче ?!
  Добре , че ББ ги прати в трета глуха , и няма да е парад , а малко концертче в парка.

  ОтговорИзтриване
 14. е значи проблемът се оказва в полът :)), но това е до вкусово предпочитание, аз харесвам порното с красиви лесбийки, но не и с каквито и да е гейове, и затова гледам лесбийките, това е също като да си купуваш нещата които ти харесват, не може да искаш едва ли не от пазара да се разкара примерно Пепси-то щото не ти харесва

  ОтговорИзтриване
 15. хаха в нета май верно всичко се върти около порното..
  Нека си го слагат ,но няма нужда от такава публичност. Много ясно , че ще бъдат дискриминирани , според теб нормално ли е такива изроди да създават семейства ?
  Аксиния от Джемини ще ми говори за бременните лесбийки ?! Какви деца ще излезат от такова семейство ? Това си е вредно за нацията .
  Не казвам , че трябва да се махнат , по скоро трябва да се лекуват..това си е психично заболяване.

  ОтговорИзтриване
 16. Защо не е нужен парад на вегетарианците ли? Представи си интервю за работа. Поста е управител на банка. Съзтезават се двама. Питат ги "Кажи нещо за себе си." . Единия казва, аз съм вегетарианец, другия аз съм гей. Кой ще вземат?

  Дори въпросният гей да е 3 пъти по-подходящ за позицията, кой мислиш че ще назначат?

  ОтговорИзтриване