събота, май 17, 2008

Наврете си свободата на словото дълбоко отзад

Последните дни го доказват, интернет е пълен с достатъчно прости хора, които когато не коментират футболни "педерасти" и политици "маскари", са способни да навредят на още купища тъпи създания, движещи задниците си в България. Овчето присъствие е убийствено, тези кретени приличат на бизони, които насочени в грешната посока, могат да ни стъпчат всички заради изключителния кретенизъм и отсъствието и на грам интелект в простите си кратуни. Достатъчно интелект понякога се оказва отсъства и у едни видни "авторитетни" блогъри, които защитиха тази извратена представа за свобода на словото, само защото те са защитници на разните права, не пропуснаха момента да внесат неадекватното си поведение под формата на пост за потъпкването едва ли не на тази свобода - НЕ! Нямат право олигофрени да дрънкат лъжи къде от незнание и глупост къде съвсем умишлено, с които доказано вредят, и могат да бъдат опасни за цялото общество.

В ситуацията, в която изпаднахме последните дни ясно се вижда, че липсата на авторитети е проблем. В България няма авторитети, причината не е че няма авторитетни личности или институции, а в народопсихологията ни, и разбира се бурните години през 90-те, които съсипаха вярата в каквото и да е, само че точно тази вяра е движещата сила на едно общество. Вижда се, че липсва елементарна икономическа мисъл, има престъпна немарливост в информираността сред някои хора, прослойки... повечето от които са получили образованието си във времена когато не е трябвало да си напъваш особено мозъка, някои пък мангалоидни изобщо не са го получили. Медиите улисани в правенето на шоОта съвсем са забравили да дадат поне малко от себе си в образоването на тази паплач гледаща Ясновидци и Слави Трифонов, вярваща на разни врачки и екстрасенси... същата паплач представители на която са мамени всеки ден я със схемата с фалшивите пари, които трябвало да се подменят, я с това как техни роднини били катастрофирали и трябвало едни пари да оправят нещата, я с телевизионни sms-игри. Май си го заслужават, трябва да плащаме за простотата си, за да я преборим!

2 коментара:

 1. Според мен обръщаш прекалено голямо внимание на "авторитетните блогъри" от безумната класация "тип Технократи". Аз ги чета само в краен случай, и когато го правя, на 10 постинга намирам по един интересен и смислен.
  Замисли се, че тяхното самочувствие и логорея битуват именно заради това, че ти и други хора като теб им се връзват толкова...
  Ако има нещо по-непоносимо от "авторитетните блогъри" графомани, това са абсолютно деградиралите "конвенционални медии" начело с вестниците на ВАЦ, сутрешните блокове с Коритаров и сие и псевдо-обективни телевизии като Европа и Ре:ТВ... Именно тези последните са виновни за бума на безумието, наречено българска блогосфера.

  ОтговорИзтриване
 2. липсата на личности, тяхното задружно задушаване и прочие народопсихологически проблеми ги датирам не от началото на 90-те, а 6-7 века назад...

  бтв "Ясновидци" е яко!

  ОтговорИзтриване