вторник, март 04, 2008

Великолепната шесторка

Великолепната шесторка

Не съм следял шоуто, но ми направиха впечатление коментарите, които предизвика -
имало рекламни блокове...що участниците били облечени в безбожно скъпи тоалети, как можело така да им повярваме, че са съпричастни...що студиото не било по-скромно...всичките тези пари можело да се дарят...колко фалшиви били участниците, правели си грозен PR...периодът през който се излъчвало щял да се отрази благоприятно на телевизията, която го излъчва - bTV и на мобилните оператори...всички печелили на гърба на децата в Могилино...

Не виждам нищо лошо във формулата всички печелим - bTV от по-големи рекламни приходи, ако ги е имало по време на шоуто, децата в Могилино и ние зрителите. Най-важното като краен резултат е, че Великолепната шесторка събра над 1.6 млн.лева за благотворителност, колко събраха мрънкащите???
Не смятам за нормално да си недоволен от виновник за събиране на над 1.6 млн.лева, само защото може би бил спечелил от цялото нещо, нима по-важно е някой да не спечели и да не си прави PR на гърба на децата от набраната сума? пак да е повторя 1.6 млн.лева, това ли винаги е водещото??? по-добре bTV изобщо да не се бяха захващали и сега да ги нямаше тези 1.6 млн.лева??? това ли е нещото, което би направило тези хора малко по-щастливи? И не е ли хубаво че може да има и финансов или рекламен мотив някой да дарява, ами ако го нямаше, само на едните майки терези колко пари щяха да се съберат??? отделно bTV не е физическо а юридическо лице, шефът й може да си позволи да дарява но само от собствената си заплата, при положение, че не е собственик, т.е. на него му остава точно варианта всички печелим!
Какво загубиха мрънкащите от това че bTV са си направили черен PR и спечелили някой лев повече? кой загуби от всичко? че има недоволни?

4 коментара:

 1. Най-накрая някой трезво мислещ!

  ОтговорИзтриване
 2. Не съм гледала предаването, ама явно е имало достатъчен брой хора, които са го гледали щом са събрани над 1.6 мил. лева. Значи начинанието е било успешно независимо от начина!

  ОтговорИзтриване
 3. Всъщност проблемът е в това, че ни се вменява вина и задължение!
  Аз напълно подкрепям благотворителни акции и не веднъж съм давал пари, дали с есемес или директно, без значение, обаче е факт, че правителството изхарчи поне милиард и половина, ако не и повече за.... не знам какво!
  А после, дайте да дадем! Е, това не подкрепям!

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен06 март, 2008 11:21

  Аз съм съгласен с горното мнение.
  Напълно подкрепям благотворителни акции, пускал съм sms-и за Българската Коледа.Обаче все на народа да се разчита за събиране на средства за нуждаещите се деца е грозно и е голяма подигравка, при положение, че всяка година има излишък в държавния бюджет.

  ОтговорИзтриване