понеделник, януари 14, 2008

Монотика

Политическият хейтър от няколко години тотално е превзел web-пространството – инфо-сайтове, форуми и какви ли не онлайн дупки включително блогове са трибуна на анонимни мишоци, на която същите не пропускат да оставят семенната си течност. Причината за това им завоевание е политическата пасивност на може би поне 90% от потребителите. Тези наистина влечуги всеки ден може да засечете из коментарите на Dir.bg, Dnes.bg …. И разбира се някои от любимите им медии като Актуално, Медиапул...

...обединяващото за всички е че са антикомунисти, бивши или настоящи костовисти и най-актуалното антибойковисти, ако утре изгрее звездата на Сульо Гурлев, и Сульо не е от редиците на ДСБ, то те ще са антисульовци. Ако случайно някой от тях си позволи малко по-близо до обективността мнение то незабавно бива заклеймен за отявлен комунист, педераст, чалгаджия и най-страшното престъпление – агент на ДС, ченге ауууууу уаааааааа ама колко страшно звучи – имам чувството че комунистите са успели да сътворят нещо невиждано и ужасяващо добре работещо - служба чийто пипала вече десетки години не умират щом все още присъства в кошмарите на толкова индивиди, че даже някои са си изпонаслагали из блоговете едни анти-Гоце анти ба ли го кой банери и непропускат да споменат това Гоце, като че ли е направил някакво невероятно престъпление като е работил за държавна-та сигурност, аз така и не разбрах какво лошо е направил Георги Първанов като агент(сигурен съм че и антигоцевците не знаят, ама са анти ....), виж като Президент направи доста тъпотии???

е добре, само че ровейки в гардероба за скелети като че ли реалните, стойностните неща за които си струва да се говори, истинската политика, някак остават назад, непрекъснато заливани от антикомунизъм, анти-Бойко, анти-Гоце, анти-Симеон, анти-ВАЦ, анти-таксита, анти-чистота и пътища... всъщност забравяме а за какво по дяволите сме? Някой знае ли изобщо ориентацията си – ляв, десен, либерал, консерватор, християндемократ, обикновен педераст... или ориентацията му е тази на слънчогледа, като в ролята на Слънчо са Иван, Бойко, Сергей, Симеон, Ахмед (аре последния на месечината) и без значение посоката на движение всеки си зяпа възлюбения, но най-вече плюе другите слънца .

Къде са дискусиите за Социална политика, Здравеопазване, Правосъдие, Образование, Данъци, Браковете, Аборти, Наркотици, Хазарт, Престъпност /вярно дискусията за гъза на Азис е по-забавна / цялата истинска политика като че ли остава единствено в тоновете предизборна хартия, като някаква задължителна документация която се прави ей така и после всички мързеливи стари муцуни продължават по старо му. Къде са икономистите на Бойко, как е възможно да имаме уанмен-политика, като този уанмен всеки ден се изявява като посткоментатор, но не и като икономист, правист, инженер... предлагащ решения, разбира се не толкова негови, колкото на екипа професионалисти, които е успял а или е длъжен да събере заради харизмата и шансът които има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар