понеделник, ноември 12, 2007

Преглед на печата

Чета при Григор Гачев за домейните на кирилица, тоест нещо като вокси.бг, как ви звучи, е на мене ми звучи тъпо, досадно, ненужно, една част от сайтовете ще имат вариант на кирилица, други няма да имат, всеки път когато се сетиш за някой сайт, който не е в любимите ти, няма да си сигурен има ли го няма ли го на кирилица и най-вероятно ще го пробваш първо на латиница. Отделно вкарва се онова досадно объркване между букви на латиница и кирилица и защо??? уж заради и register.bg, е да де ама едно е .bg съвсем друго е .бг, разликата е от тук до небето. Проблемите по-горе са само до потребителя, обаче със сигурност когато си регистрираш домейн, няма да може да си позволиш само домейн .бг, а и вариант на латиница, което значи че когато линкват сайта ти някои ще слагат .bg други .бг е не благодаря!!! Малко странно ми изглежда IT-хора да предпочитат кирилицата.

edit: ей сега видях пост на Йовко по въпроса, който напълно споделям


Ревльото Бoгo Шoпoв /о-тата са на латиница линковете с nofollow/ отново надава истеричен вой в цели две теми: тема1 и тема2 /тва вече си е евро-популизъм - Бoгo обяви че ще се кандидатира за евродепутат/ за грозилищата, наричани от някои културни паметници, които най-накрая ще бъдат префасонирани, в конкретния случай се визира превръщането на хотел България /вкл. зала България/ в мол и ей тази отвратителна сграда в нещо по-приятно за окото.
Между другото не е само Бoгo, ами оказва се че феновете на петиции за щяло и нещяло са много, само да има да се протестира и подписва за нещо, пък ако ще да прилича на гъз, трябва да се запази, ами да трябва България да си остане с една от най-грозните столици. Вярно е че има и добри неща в културно-историческото ни наследство, които е хубаво да запазим, но вдигането на шум за някакви грозни постройки, и изобщо за всяко дребно нещо превръща шума в едно досадно бучене, на което никой не обръща внимание, точно благодарение на такива родолюбци като Бoгo Шoпoв и компания, вдигането на шум ще загуби смисъла си.
На всички овце приятно преброяване ъъъ подписване под поредната досадна петиция, която предлагам да отпечатат с безвредно за задника мастило на тоалетна хартия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар