събота, ноември 03, 2007

Политически размисли в деня за размисъл

Искам президентска република и две основни партии в парламента - Ляво и Дясно - с изключително демократична вътрешна организация, стройни структури и солидна членска маса от всички поколения, но не тези типични партийни задръстеняци, които в момента попълват по-голямата част от членовете, а хора с идеи, които за всеки откраднат цент се отблагодаряват с качествано свършена работа.
Искам 200 депутата с €10.000 месечна заплата всеки, без имунитет.
Искам българската версия на ФБР.
Искам да се приключи един път завинаги с партиите еднодневки ала Симеон и Бойко, а сменящи се лидери на дясното и лявото и нека пак са Симеон и Бойко.
Искам симпатични и усмихнати политици-професионалисти, а не сърдити чичковци и лелки ала ДСБ, говорещи с толкова отблъскваща злоба и неприязън към опонентите си.
Искам да се спазва Конституцията, и като начало да се забрани етническата партия ДПС.
Искам хората да бъдат съдени според реално извършени от тях дела, а не постоянно да ми се набива, колко лошо било да си агент, ченге или член на някоя партия, без значение какво всъщност си правил.
Искам да се сложи край на груповата безотговорност, наследена от комунизма - когато общински съвет гласува очевидна за всекиго неизгодна сделка, всички гласували ЗА, да носят наказателна отговорност.
Искам да се забранят завинаги стачки от държавни служители.
Искам да се приключи с ненужно претоварената училищна програма и принуждаването децата да стават в 6 за да са в 7:30 в час.
Не искам пуритани не мръднали и сант последните 18 години, да ме занимават с грешните си и спиращи развитието мисли
Искам всичко по-горе да не е просто една химера

Много ли искам?

2 коментара:

  1. Явно Станишев те удовлетворява?

    ОтговорИзтриване
  2. хах определено не :))), доста съм далече от социалното, въпреки че Станишев е сложил десният Орешарски на най-възловия пост, няма начин скоро левите идеи да ме спечелят

    ОтговорИзтриване