понеделник, октомври 22, 2007

Неблагодарниците да лапат големия

Кога ли някой от всички досадни мрънкала, оплакващи се и плюещи по форуми, новинарски сайтове или в блоговете си, ще признят качествата на някой наистина можещ и справящ се добре с работата си държавен служител. Ако някой вземе, че го направи веднага става комунист или ченге или и двете, щото правителството било на БCП. Значи ако нещо е на БCП, няма значение какво се прави - то е лошо, - това примитивно мислене е залегнало в главите на един куп фашизирани десни олигофрени, които яко бълват злоба срещу всеки, който не мисли като тях, или гледа по-умерено на нещата. Тези хора дотолкова са се вманичаили в борбата си с комунизма, че забравят че всеки преди всичко е човек и заслужава човешко отношение, поне когато не е направил нещо лошо. Не е нормално само защото си член или участваш в управлението на някоя партия или си бил агент на ДС да си лош човек, без нито грам факти за извършено престъпление/морално или квото и да е/! Не е нормално 18 години след промените все още да има толкова омраза и нисши страсти! Стига вече с тези комунисти и агенти - не харесвам Първанов нито пък Станишев, а най-малко си падам по това някой да се коалира с една толкова компрометирана партия като ДПС, всичкото това нехаресване го материализирам по време на изборите.
От къде и при кои предимно се таи омразата - факт е че човек обича да търси виновни за личната си некадърност и неуспехи в другите, едно добро обяснение за лошо финансово състояние са комунистите - "ми да те са виновни да им еба майката ченгесарска, те изядоха парите които сега трябваше да са в моя джоб ма са в техния, те са виновни за глобалното затопляне и изобщо за всички злини случващи се не само на Земята, но и в космоса" Факт е обаче че за 18 години, много хора "се оправиха", и далеч не всички са имали нещо общо с комунистите, не е нужно да си бил комунист за да си престъпник, отделно това че си имал нещо общо с "Партията" и сега си кинтак, значи ли непременно че си забогатял заради нея? Факт е също че докато някои словоблудстват и реват наляво и надясно, предприемачът печели пари.
Нормална ли би била обстановката ако в една фирма шефът непрекъснато засипва служителите си с квалификации за некадърност и некомпетентност вместо да вземе да смени или квалифицира персонала си, плюс насърчаването, как един можещ човек ще израстне в подобна атмосфера, колко стимулиращо действа това!?!
Стачката на учителите беше поредната клонка за която всички върли антикомунисти се хванаха - въпреки че исканията бяха абсурдни и адски социално-ориентирани ролите се смениха - десните станаха леви, а левите десни, е за какво дясно говорим,което подкрепя стачка в която се иска 100% увеличение на заплатите без реформи или поне виждане на реформи като матури, а не като съкращаване на 50% от ненужния персонал, е да ама сега след може би умишлено протакане и от правителството, с цел създаване на анти-учителски настроения, глуповатите учители в следващата една година ще гризнат дръвцето - визирам некадърните, които най-накрая ще бъдат изхвърлени от образователната система и ще разберат че всъщност са били употребени, дали от опозицията, дали от управляващите, а дали некадърните ще са изхвърлените да му мислят кадърните ;)

2 коментара:

  1. Псилютно съм съгласен. Особено много такива мнения имаше в коментарите след статията, в която хваля Пламен Орешарски, направо ме хвърлиха в тъча. Примерно: "Орешарски е тъп комунист, защото правителството е тъпо и комунистическо" или "Може да има някакви лични качества, но щом е в това правителство е мошеник и да си ходи".

    Ама мрънкалници има много в татковината ни...

    ОтговорИзтриване