сряда, октомври 17, 2007

За Еврофутбол и поръчковите статии

Вчера "24 часа" беше с водещо заглавие

Заради вратичка в закона
С хазарт по интернет точат държавата
Над 200 млн. лв. залагат на година българи чрез сайтове

Над 200 млн. лева залагат чрез интернет българи в сайтовете на чуждестранни букмейкърски къщи.
От тази дейност държавата губи по 12 млн. лв. годишно от невнесени данъци според изчисленията на "Еврофутбол". Участници по мрежата твърдят, че играещите в чужди сайтове нашенци като брой вече се изравняват със залагащите в легален хазарт у нас.


1. Тези 200 милиона са оборот, точно при този тип хазарт е абсурдно някой да облага клиент с оборот, чертата се тегли в края на годината като си плюс вероятно трябва да отразиш плюса си в данъчната декларация или знам ли къде, е аз за миналата година не съм си сложил спечеленото ма обещавам като направя първия си милион да го отразя :)
2. Ако някой в Еврофутбол си прави илюзията, че примерно ако се забранят онлайн залаганията тези пари ще се пренасочат към тях са в доста голяма грешка.
Няма професионален играч, който би си хвърлял буквално парите в букмейкър с толкова абсурдни марджини - справка днешния мач от евроквалификациите


БОСНА И ХЕРЦ. - НОРВЕГИЯ
- ЕврофутболBetFair*
Под 2.5 1.66 2.00
Над 2.5 1.61 1.90
*След отразената комисионна от 5% върху печалбата за BetFair

Залога е с два изхода, шанса играч да спечели е 50/50, след 20 игри обаче ако спечелиш 10 и загубиш 10 в Еврофутбол баланса ще ти е така заложени 20, възвърнати 16.4, яко назад.
В залаганията се смята че над 7% ROI е един много добър резултат който може да бъде постигнат от наистина силен играч, нека видим един такъв играч в Еврофутбол -
от 20 мача познава 11, 9 губи, залага 20 и си връща 18.04, УПССС!!! -1.96 тоест губи 10 процента от оборота си всеки път когато познава 11 и не познава 9 мача, ако познае 12 мача ще си върне 19.68 - опааа отново на загуба, значи в Еврофутбол трябва да познаеш 13 залога от 20 за да си на печалба. Същият играч в BetFair - залага 20 и си връща 11*1.95=21.45, 1.45 чиста печалба. Постига 7% ROI. Ако пък познава 12 от 20 мача - от 20 заложени единици ще си върне 23.4, излиза с +3.4, което е 17% ROI, което е постижимо само от гурута в залаганията, каквито поне 99% не сме, излиза че това гуру, ще е на загуба в Еврофутбол.
Тази абсурдна и много проста сметка със сигурност ще си я направи всеки който се занимава наистина сериозно със залагания, и не разчита на някакви късметлийски комбинации от по не знам си колко мача по не знам си коя система. Трябва да си ебати гения за да излезеш на плюс в Еврофутбол.
Освен дъртаците и тези които играят просто ей така за удоволствие, Еврофутбол не виждам какви шансове има да привлече останалите, поне с тези коефициенти.

За "24 часа" - мисля е излишно да коментирам този ненужен парцал.

3 коментара:

 1. Заради такива и други политически ПР статии паднаха до голяма степен паднаха тиражите на ВАЦ (Труд и 24 часа). Естествено предполагам са се отдръпнали и рекламодатели, което ги прави още по-зависими от ПР статиите.

  Получава се нещо като затворен кръг на канибализъм.

  ОтговорИзтриване
 2. Българите не са лоши играчи от впечатленията които имам, дълго време българин беше сред топ типстърите в BlogaBet, сигурен съм че в края на годината като се тегли чертата сме с положителен баланс - българите, от което в държавата влизат свежи пари, как така се точи държавата, по-скоро се спестяват данъци, но веднага се сещам за безмитните магазини, за които се твърди че са контролирани от собственика на Еврофутбол - Васил Божков, така че спокойно може да се каже че и той точи държавата и къде са "24 часа" да напишат нещо за това? като толкова са се загрижили

  ОтговорИзтриване
 3. След като има пазарна ниша/онлайн залагания/,тя не може да остане незапълнена.независимо колко се напъват от Еврофутбол.а защо еврофутбол няма онлайн залагания,защото няма ресурс ли?!защото при смешните коеф.,които предлага и при тази конкуренция просто няма никакви шансове.Гърция вече е на съд за подобен монополизъм.ЕФУ крачат гордо след тях

  ОтговорИзтриване