събота, октомври 13, 2007

Колко десни са "десните"?

wndr
Модерно е да си десен, въпреки това обаче колкото и да се тупаш в гърдите, че си десен, не можеш да избягаш от убежденията си, когато са леви, а най-интересния феномен е че много от десните дори не осъзнават че са едни съвсем обикновени комунисти - точно тези които най-много мразят.

Те са десни, но подкрепят учителската стачка

Какво искат учителите - държавата да се грижи за тях, и посредством тях за образованието на нашите деца, т.е. държавата е задължена да образова децата ни, да инвестира в тях. Добре а какво правим когато нашето дете много добре образовано от държавата й покаже един среден пръст и си вдигне чукалата? къде отиват всичките пари които държавата е инвестирала в него? Факт е че комунизма ни е научил да чакаме държавата да се грижи за много от нещата, които определено не са нейна работа.
Ако държавата продължава да инвестира големи суми в образованието, че и да ги увеличава, това само може да забави или изобщо спъне развитието на частните училища. Защо всъщност те не се увеличават, едва ли са някакви кой знае какви бюрократичните или каквито и да е пречки, доказано е че за всичко може да си платиш, само че ще си платиш ако успееш да извлечеш някаква изгода, такава обаче май няма, доста е рисковано примерно да направиш верига от частни училища в страната, защото масовото съзнание е че държавното училище с нищо не е по-лошо от едно частно такова, че даже обратното, че държавата наготово и за без пари трябва да научи детето ти, каквито и възможности да имаш (изключвам едни 2-3% от родителите, които са разбрали този момент, имат възможността и записват децата си в частни училища)

2 коментара:

  1. WC_00 каза:
    А този призив "Да живеят чалгата и комунизма!" пародия ли е или изразява личните ти симпатии към двете явления. Моля отговори ми, за да не пиша повече в чалгарския ти блог .

    ОтговорИзтриване