сряда, октомври 10, 2007

Цензур Йовко Ламбрев*

Много малко са случаите когато са ми трили коментари, колкото и тъпи и далеч от темата да са били, е днес ми се случи. Един от известните блогъри - Йовко Ламбрев, който дори говореше за едни свободи на словото днес ми цензурира коментара към ей тази тема, а ето го и коментара(10x to Google Desktop)

# voxy says: Your comment is awaiting moderation.
October 10th, 2007 at 12:26 pm
добре де ама от къде си толкова сигурен че си мислещ? много се опитват да мислят, но това не се получава при всеки, а иначе всички са убедени, че го правят. Ако малко се беше позамислил може би щеше да усетиш, че доста зле звучи това - “Ще го направя, защото считам, че мислещите трябва да казват какво мислят и защо мислят така…Защото е от малобройния отбор на мислещите, а това е и моят отбор.” - остави на читателя си да прецени в кой отбор си, поне малко уважение моля, нищо че е твоя блог! Също тези които няма да гласуват за Мартин в кой отбор са? Не е ли малко елементарно виждането, за немислещ гласоподавател, само защото не е направил вероятно твоят избор?
-----------------------------

Не смятам че има нещо кой знае какво, което да наложи да се цензурира! Може би липсва някоя добра дума за Мартин Заимов или е леко агресивен, или сгрешения правопис на "гласоподавател", но чак цензура! След като поставяш тема за мислещите, и си приписваш това качество и почти заклеймяваш останалите които не мислят като теб за немислещи, не смятам че въпросите ми са неоснователни, но дори да са такива, къде толкова е проблема да се остави тъпия ми пост, не сме в Китай все пак? не мисля че може да се оспами тема само с един коментар!
Естествено блога си е на Йовко, негово право е да си преценява кое да се публикува и кое не, но излиза че неудобните неща се цензурират, а това ама хич не говори добре за Йовко и това доколко му понася критиката.

*Извинявам се, че в заглавието на поста е включено името на блогъра

12 коментара:

 1. И аз съм против цензурата (досега съм трил само веднъж коментар от блога си)

  ОтговорИзтриване
 2. WC_00
  хехех, а ти защо ги четеш тези, нали ти казах, че повечето от тях са изключителни позьори и като са ги сложили в разни безсмислени класации,
  месиите не позволяват на такива простосмъртни като теб да подлагат на съмнение мисленето им. Те сутрин стават с мисълта, че трябва да подхвърлят на "жадните си неуки читатели"
  частица от пророческата си мъдрост :-)

  ОтговорИзтриване
 3. обичам да чета някои глупости, как иначе да си вдигам самочувствието :))), а пък даже май и си падам по писането на глупости >> http://semkiibonbonki.blogspot.com/2007/10/blog-post_3831.html

  ОтговорИзтриване
 4. 1. Май трябва аз да те цензурирам :-)

  2. Когато съумееш да направиш 1/100 от това, което е направил Йовко като професионалист, се похвали в безсмислениея си блог

  ОтговорИзтриване
 5. Пропуснах:

  Думата "цензор" се пише с "О" - "цензор", а не "цензур".

  Халал да са й на БСП неграмотници като теб. Лошото е, че министрите й са същите като теб и ни ебеват майката, - на нас, мислещите и грамотните хора.

  ОтговорИзтриване
 6. Вени, знаеш ли с какво се занимавам професионално?, а какво съм постигнал :))) - само едно жокерче - никога не съм се занимавал с политика освен да плямпам за нея, а ти дори си била в БСП. Също не съм учител или журналист, няма опасност някой да пострада от лошия ми правопис ;)
  Ако може да се самоопределя съм с предпочитания към дясната политика, с кое ми приписа социалната идея? който и да е когато прави дясно движение ще ми хареса.

  "Лошото е, че министрите й са същите като теб и ни ебеват майката, - на нас, мислещите и грамотните хора." - с това става ясно, че диалога с теб си е загуба на време, след като и ти като Йовко мина на ние мислещите и вие немислещите, не знам на теб как ти ебават майката, но върху мене министрите нямат особено голямо влияние, България цъфти и връзва, дори небостъргачи ще строят, след толкова молове, очевидно проблема си е в теб.

  ОтговорИзтриване
 7. Пак говориш, без да знаеш. Никога не съм била в БСП. Никога.

  А ако разбираше малко от икономика, щеше да знаеш, че именно изобилието небостъргачи и молове е знак, че икономическият расгеж е изключително нездравословен, за което Standart&Poors например ни намалиха средитния рейтинг и за което ни предупреждават от големите финансови институции. А

  ОтговорИзтриване
 8. в един твой коментар казваше че си била вътре и знаеш как е ма не мога да го намеря е тва е първото което излиза в Google
  http://www.novazora.net/2007/issue15/story_07.html

  в пресцентъра на БСП ли си им била?

  Ще оставя на теб разбиращата и мислещата да си разсъждава сама, след като очевидно не си се научили поне на елементарни обноски

  ОтговорИзтриване
 9. На елементарни обноски не си се научил ти, след като всеки път като те хвана, че лъжеш или говориш глупости, дори не се извиняваш.

  Не съм била в пресцентъра на БСП.

  Казваш, че не можеш да намериш какво съм казала, ами като не можеш да помниш, не си съчинявай небивалици.

  Тъпо е първо да лъжеш, после да казваш, че всъщност не знаеш. Ами знай преди да говориш, особено ако говориш с толкова хъс - щото вминаги речта ти е пълна със самочувствие колко си велик ти и с обидни изрази към другите.

  ОтговорИзтриване
 10. Намерих друг коментар от който става ясно - ей тук
  http://semkiibonbonki.blogspot.com/2006/05/dirbg.html
  Вени Г. каза... "През декември 1995 г., бидейки служител в пресцентъра на правителството на Виденов"

  По-горе вместо само да отричаш едно предположение, можеше да уточниш в кой пресцентър си била, но си го спести, явно това си имала предвид когато казваш че си била вътре.

  ОтговорИзтриване
 11. WC_00 каза :
  хехех, понеже по-горе въпросната Вени Г. апелира за обноски - уместно е да я помоля да не яде семки на обществени места, нищо че люспите се е научила да си ги слага дискретно в джоба - грозно и неестетично е така да се вечеря пред хора, които не са отишли там за да се хранят ( става въпрос за културно събитие)...но да не изпадам в подробности повече :-)

  ОтговорИзтриване
 12. и смях,смях,смях

  ОтговорИзтриване