сряда, септември 05, 2007

Протести за спорта

Най-новата модна тенденция в България е да се протестира, като на преден план са изведени еко-протестите, само че има нещо гнило в цялата работа. Сред протестиращите е пълно с псевдо-еколози, хора които изобщо не ги вълнува екологията, а се опитват да създават обществени настроения против държавността, полицията, реда, ако съм честен боли ме гъза за това, по-скоро ме дразнят тъпите парчета ;). Това са същите тези които постоянно ни занимават с някакви агенти, ченгета, Гоцета(напоследък и аз се хващам, за което се извинявам)... Един дори доволно потриваше ръце, как през септември се очаквали доста протести - в случая бяха споменати протестиращите "млади учени" и учителите, очевидно не толкова за какво се протестира, а да се протестира е важното. Та тези елементи, провокатори продължават протеста с истерични постове в блоговете си, от рода на "полицията бие!" :))) само че ако някой се вгледа ще забележи че всеки втори от протестиращите е въоръжен с фотоапарат, е как пък нито един не успя да хване някой биещ полицай? Тук да виждате сходните моменти със запалянковците, които все се оплакват от полицията???
Полицията или екологията? Нормално е да има проблем с полицаите след като самия протест е незаконен, протестиращите нарушават обществения ред, проявата е масова и организирана, а пресичането като единичен акт може да е законно, но не и като организиран, умишлен, с цел затрудняване преминавате на останалите учатници в движението. И как може да искаш законите да се спазват след като самия ти ги нарушаваш и то съвсем целенасочено, при положение че има възможност да се протестира законно, но никой не си е направил труда да узакони протеста, а това е или заради неорганизираност, или умишлено за да може да има сблъсъци с полицията, еколозите да се изкарат жертви - и после да вкарат гръмките заглавия - полицията бие еколозите(всъщност блъска, ма нали трябва да звучи по-силно). И какво се оказва, не министрите на ДПС, а полицията отнася най-големия негатив, е за каква екология може да се говори в случая???

5 коментара:

 1. ;-) Що не си седиш дома у дома на топло, аман от квартални философи. Дрън, дрън, ярина... На калпав космонавт, ракетата му виновна. А ти що ходиш тогава по тия места? Да подслушваш? Какво те ебе кой протестира, що не писа за лесничеите например? Да те светна, "еко протестите" не са вече модерни, бяха юни-юли месец, вече е есен и са демоде. С уважение. Аман.

  Нали искаше да видиш, там как полицаите, нали, биели. Тази жена на възраст може да ти бъде майка. Въпрос, би ли продължил да пишеш тази плява, ако това беше майка ти?
  http://netinfo.bg/photo/2007.04.09protestzapriroda/pages/P9044451.htm
  http://netinfo.bg/photo/2007.04.09protestzapriroda/pages/P9044452.htm

  ОтговорИзтриване
 2. извинявай но жената ми прилича на някаква откачалка, а и заглавието на вестника който държи също не ми изглежда много нормално :))), знам какво може да направи една жена само нещата да изглеждат че е тя е жертвата.

  Юни, юли много не следях какво се случва по света и у нас и вярно малко съм изостанал с тенденциите явно ;)

  ОтговорИзтриване
 3. WC_00

  А защо не ме осветлиш, дали сред протестиращите има щатни такива, срещу заплащане. Тези фотоапарати могат да ти послужат и да стане ясно, дали едни и същи оборотни лица, не ходят на различни прояви.
  Всичко се опошлява в последно време и твоя принос никак не е малък!

  ОтговорИзтриване
 4. аууу сега видях какъв бил вестника - издава се от "Федерацията на анархистите", е значи тази наистина е откачалка

  wc, очевидно има всякакви елементи, тази анархистка очевидно е там за да вкара нужното ниво анархизъм :))))в протеста. Има едни и същи на съвсем различен тип прояви.
  А пък аз съм си пошъл и не ме ебе, ако ще да се свърши света, ма няма спокойно

  ОтговорИзтриване
 5. WC_00
  Забелязвам много индивиди носители на вътрешен духовен разпад как искат да пренасочат собствената си, личностна ентропия върху обществени, колективни събития...даже се кефят, че са пошли.
  Абе пълно е със страхливци с тесни раменца дето не знаят какво да си правят крайника на раменцата.:-Р

  ОтговорИзтриване