сряда, август 29, 2007

Министерски неволи

Гергана Грънчарова/министър по европейските въпроси/ е сред любимите ми политици - умна, красива, интелигентна, секси. В сайта gerganagrancharova.eu, Гери е споменала че създаването и подръжката на сайта за една година струва 3200 лв. и тази сума впоследствие се оказва трън в очите на някои от коментиращите в блога - темплейтите на сайта били безплатни, сайта бил неграмотно направен, блога можело да се хоства при някой безплатно, защо сайта носел името на министъра, тези 3200 лв. можело да се дарят и все в тоя стил изцепки, издаващи какви примитиви движат задниците си из милата ни Родина. Това можело да се дари, ами и парите за вафли, сладоледи, кафета, билетите за кино, театър.... входове в клубове и алкохол, всичките тези пари май също можем да дарим нали? само че се съмнявам същите да се лишават от удоволствията на деня и нощта, някак много е лесно да казваш какво можело да се направи с чужди пари, а да не гледаш какво правиш със своите, благотворителността на чужд гръб е грозна, манипулативна, популистка.
С колко министъра имаш възможност да комуникираш онлайн? как твоите идеи могат да достигнат до някой от управляващите?

3 коментара:

 1. може да има предвид пропуснати ползи - като го гледам сайта едва ли тя му е отделила повече от 2-3 часа. Следователно тя като министър може да изкарва по 1000 лв. на час.

  Ако си сложи снички от морето по или без бански това вече ще е друго...

  Как може да си кръстиш блога прозрачност? Защо не каже дали не пусната държавна поръчка за изготвянето му

  ОтговорИзтриване
 2. еее сега държавна поръчка и за това кой ги снабдява с тоалетна хартия ли трябва да се пуска :)
  А иначе през лятото само до блогове и е.

  ОтговорИзтриване
 3. Е, аз съм този, който го повдига въпроса за 3200 лева. Не става думаза парите, а за принципа - МВнР отпуска пари от кохезионните фондове, за да се направи блог на Гергана Грънчарова в качеството и на физическо лице. Това министерство няма ли си официален сайт - тогава нямаше да протестирам. А когато тя не е министър какво ще стане с този блог. Апропо - въпросния блог доста бързо се зомбира - 3 постинга и мълчание.
  Много елементарен ПР е това - някой е решил, че блогването прави личността много cool, но е сбъркал - боговете не могат да са кибер кебапчетата, които ще привлекат общността.

  ОтговорИзтриване