четвъртък, август 09, 2007

Природни бедствия или некадърна държава?

Не знам колко пъти трябва да се повтори нещо за да се разбере, че нещо куца, нещо очевидно не се прави, някой бездейства. Крайно време е бездействието да се криминализира. Жертвите в Цар Калоян са вече 8, последните открити за баба и внуче. Не може да няма виновни, бедствието всъщност изобщо не е такова, но за съжаление всеки литър в повече вода в България се оказва бедствие, добре че сме улучили на природа, и за разлика от страни като щатите например тук за катаклизми дори не може да говорим, а само за малко повече вода или сняг, или липсата им, само че въпреки това, напълно достатъчни да преобърнат живота на цял град.
За десетина часа в Цар Калоян отидоха президентът Георги Първанов, вицепремиерът Емел Етем, министрите Емилия Масларова и Джевдет Чакъров. Всички те декларираха подкрепата на властта за пострадалите.
О! Каква подкрепа само, само че вместо да вървят след пожара, защо тези "опечалени и съпричастни личности" не се справят с него още преди да е започнал, не е имало наводнения ли досега? Като в някакъв повтарящ се кошмарен цикъл се въртим с всички тези бедствия и ако след един месец отново се излеят същите порои, ще има следващи бедстващи и същите тези субекти ще си завлечат задниците до поредната гореща точка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар