сряда, май 02, 2007

Големите обяснения na NovaTV

NovaTV продължава замазването и все повече се омазва! За всеки средноинтелигентен зрител нещата са прости - вадят се разпечатките по мобилни оператори, показват се резултатите и всичко приключва, обаче не, Nova ни изрежда всичките си предавания в които ни убеждават че манипулация нямало - е добре де след като няма а и броя sms-и очевидно не е тайна след като беше казан значи няма и никакъв проблем да се покажат прословутите разпечатки! Защо обаче това не се прави? съвсем естествено е колкото повече внимание се отделя на обясненията все повече зрители да си зададат този въпрос!
В цялата работа обаче си личи, че на журналистите в Нова им е неприятно - едно че сериозни предавания се занимават с една глупост, друго че като малоумници трябва да се правят на нищо не разбиращи и да се опитват да ни убеждават в нещо в което и самите те не вярват с едно смешни доводи като "само според силно пристрастните зрители има манипулация" - все едно защото сме силно пристрастни и няма манипулация! и си плямпаме глупости, ми Джордж Буш ли да се развълнува от този вот, нормално е хора които сме вкарали някаква емоция да искаме истината и да силно пристрастни сме, но искаме нещо съвсем просто - разпечатка от операторите за резултатите, за това едва ли има значение дали сме силно или слабо пристрастни.
От цялата гавра която си позволи да направи SIA най-големия губещ е NovaTV, доверието към медиата тотално се срина, буквално години труд на журналистите за да натрупат така важния за една медиа авторитет беше пропилян за една вечер.
За SIA, не знам кой още вярва че има нещо не нагласено в 100-те хилки които раздадоха с цел вдигане на рейтинга на новата си игра - "Един срещу всички", сигурен съм на всички ви е писнало от постоянните спотове на тази игра при всяка рекламна пауза, проблема е че колкото и да ни я пробутват няма кой да я гледа, едно че времето на игрите мина, няма кой да се вълнува вече колко ще спечели някой - видели сме всичко. Думата риалити беше опорочена от хората които я въведоха като понятие в БГ-телевизията, няма риалити със сценарии, след като има сценарии няма кой да се вълнува дали X или Y ще спечели, след като дори победата му ще е по сценарий, нищо че ще се пуснат и линии за гласуване...

Няма коментари:

Публикуване на коментар