събота, април 28, 2007

Магията Big Brother!

Нико Тупарев е причината Big Brother да се появи и в България, може би най-силното, емоционално и реално "риалити шоу" в целия свят. Изключително проста, но и оригинална и рискова идея - да затвориш n на брой съквартиранти и да очакваш да бъдат интересни, скандални, провокативни и всичко това с една цел, да победят всички останали!
Началото на 2004 сме - Нико Тупарев и компания умуват над първия сезон на риалито, дали то ще бъде успешно, ще успее ли да се пребори с "Шоуто на Слави"- безспорен монополист на рекламния пазар, разширил прайм-тайм часовата зона на bTV от 19:00-23:30, виновно за почти двойния рейтинг на bTV над този на Nova, която към този момент успява да противопостави единствено "Стани богат". Пред Нико Тупарев е поставена една от най-отоворните и рискови задачи - да превръне Big Brother в шоуто което да вкара формата "риалити шоу" и в България, шоуто което да изравни Nova с bTV.
И ето го и първия сезон - шоуто подлудява България, още в началото му се развихрят адски много обществени дискусии, които към 2007-ма година изглеждат смешни и изчерпани но не и към 2004 - "Колко морално е да надничаш в чуждото лично пространство", "Нарушават ли се правата на участниците", разбунва пуританите, противопоставили се срещу изключително "смущаващите"/според тях/ - лесбо-кадри, псувни, голи сцени, вулгарни истории(тези на Здравко преди всичко), в най-гледаното време - 20:00! Дискусията е налице, интереса огромен, финала е показателен над 800.000 смс-а в една изключително драматична вечер, тогава думата драматична все още не беше изгубила смисъла си, поне от устата на Ники Кънчев! Ноща е драматична а победител е Здравко - приморския гларус, след естествено драматично гласуване но и огромна разлика - 55% на 45%/за сегашните още по-драматични вечери изпълнени с обрати и под процент разлики/ и естествено с едно изключително драматично събитие - да научи че ще става баща, което е съвсем случайно и като гръм от ясно небе и за продуцентите и за Здравко, драма, драма, която спечелва и всички любители на сапунки!

Супер! Формата се оказва успешен, като че ли създаден за нас българите, наследили сеирджийството като любимо занимание от турците по време на съвместното ни съжителство/вероятно в бъдещите учебници по история думата робство ще бъде заменена със съжителство, ах колко добре и... изопачено звучи, но важното е да сме актуални/. Та съвсем естествено е продължението Big Brother 2, след като новината за бременността на Христина потриса България, вероятно е време да бъде разделена една семейна двойка! За целта - рисково и младо семейство без деца и един чаровен, харизматичен като паднал от Марс и по поръчка сваляч - Марсиян! Целта е постигната Миро и Елена разделени, цяла България хлипа с "ревльото" и ненавижда прегрешилата, противопоставила се на семейните ценности, послушала сърцето си а не разума - Елена, имаме сапунка, имаме сълзи кърпички и сополи, имаме драма и то семейна,.. имаме хляб и зрелища достатъчни да задържат рейтинга отново върхов, да превърнат сезона в успешен, да дадат усещането в продуцентите че е време за VIP Brother!
VIP сезона - една майка, едно дете, едни организации за защита на детето, обществена дискусия за и против, скандали ревност, семейство, неповторими Митьо Пищова, Райне, Киро Скалата... и още един не толкова интелигентен победител - Константин, като естествено продължение на Здравко и Миро.
Big Brother 3 е ясен - тризначки, раждане, мутреса, педерасти... и дивана Боби

И ето го втория сезон на VIP Brother. Сезона който счупи звездомера и отново беше най-гледането предаване в ефира на България.
Главни действащи лица:
Нико Тупарев - съсобственик на SIA
Ники Николов - единия от двамата главни редактори на VIP Brother, гласът на VIP Brother, кръстник на Яница
Здравко - много добър приятел с Ники-тата
12 известни личности сред които най-скъпата покупка - Азис(според слуховете 100.000 лева), втората - Венета(75.000лв от "Сделка или не"), ДесиСлава(според слуховете 50.000 лева)
Сценарий:
Сватба, Христина, Яница, хора от народа срещу самовлюбени и егоцентрични випове


Манипулацията:
1. Скандала между Катето Евро и Христина беше раздут в продължение на 4 предавания, излъчваха се кадри от една и съща вечер! Всички знаем как това предизвиква онова мощно чувство в българина - да съчувства да съжалява, сякаш той е яхнал вълшебното килимче и си живее живота на макс, сякаш Христина със съпруг Здравко - милионер между впрочем има някакви финансови проблеми, същото това чувство с което спечелиха Миро, Любов и Константин.
2. Не бяха излъчени пиянските изцепки на Христина от последната седмица както и стриптийза който направи пред Тишо и Калин в хола, въргаленето и пияна по пода и един куп вулгарни думи които наговори през престоя си
3. През цялото време въпреки че беше представяна за невероятна майка, не успя да създаде такова усещане, особено с храненто на детето си с храна вече паднала на пода, скандалите пред Яница със Здравко и размятането му като халваджийски тефтер
4. Беше оставена като пълноправен VIP съквартирант с половин уста, публиката научхиме съвсем случайно, а снимката и се появи на сайта седмица след като беше влезнала, ето тук най-прозорлив се оказа политика Данов и напусна шоуто.
5. Остана с детето си, естествено за да и помогне, оказа се че Яница се гледа от майката на Хриси предимно, всъщност Христина е дори по-хитра от Здравко, прости са, но това не им пречи да бъдат хитри и да успеят да настроят голяма част от хората в тяхна подкрепа, точно като просещите циганки Христина си изпроси 100-те хилки с помоща на детето си
6. Изключителните моменти в които Деси можеше да разплаче всеки българин както това направи с Христо Данов не бяха излъчени последната седмица, вероятно всички видяхте много хубави моменти за Деси-то за първи път едва когато излезе, родопските й песни са страхотни, имаше невероятни превъплащения не само като изпълнител но и като имитатор на много известни личности. Деси въпреки звездоманията си се хареса на средностатистическия зрител, който както знаем не обича звезди, повярвали в себе си летящи в облаците или дори космоса...
7. Когато има гласуване е нормално да има и резултати, резултати обаче няма - има някакви проценти събрани от 3 мобилни и един стационарен оператори - M-Tel, CloBul, VIVATEL и бТК. Никъде не се обявява точния брой гласували във всеки оператор за всеки участник или самите проценти, това не може да не породи съмнение, че умишлено се прикривт истинските резултати, измислят се малки разлики особено тези под един процент с цел повече sms-и все пак с много мъки могат да се изкарат едни 200-300.000 лева плюс рекламите само за една финална вечер. Вероятно на всички ви направи впечатление че всъщност не гледахме финал а: 2 минути още две минути, реклами, последни две минути, опаааа имаме 1 процент суперрр гоним първия, реклама, първия казва две думи и има 2 минути за най-добрите му моменти в Къщата, продължава гласуването, гласуваме за: изреждат се отново всички номера, 2 минути, 2 минути, гоним втория няма един процент, аре за 20-ти път да кажем всички номера, опаа 5-ти път две минути, рекламааааааа за 7 път вече изобщо едни реклами две минути изброявания на номерата и пак реклами и две минути.......
......

Въпреки че не блести с ум, Деси грее със златното си сърце, невероятен талант, страхотно присъствие и ще си остане нашия VIP-победител, а Христина - жената на Здравко/както между впрочем дори в новините на Нова я нарекоха при съобщаването на победителя във VB2/

1 коментар: