петък, март 16, 2007

ArenaBG - последният мохиканЗатвориха най-големия торент тракер за теглене на филми, музика и софтуеър “Арена БГ”
btv.bg / 16 март 2007

Антимафиотите спряха последния официално работещ торент тракер за точене на филми, музика и софтуер от интернет "Арена БГ", а неговият администратор Елиян Гешев, от снощи е в следствения арест.
Торент тракерите не съхраняват в мрежата незаконно съдържание, а само свързват по-между си десетки хиляди домашни компютри с музика, филми и програми. Администраторът на “Арена” Елиян Гешев обаче, ще бъде подведен за съпричастие и подбудителство към пиратство. Той е обвинен и в помагателство в разпространението на детска порнография.

По призив на арестувания администратор над 12 000 потребители съхраняват в личните си домашни компютри специален бек-ъп файл с информация за наличната в тракера музика, филми и софтуер. Така според експерти “Арена” на практика е безсмъртна и тя може да бъде активирана отново в Интернет.

От ГДБОП съобщиха, че продължават с акциите. bTV обаче установи, че у нас без никакви проблеми, незабелязан от антимафиотите вече няколко години, продължава да си работи сървъра на “Дейта БГ” - пълен с музика, филми и софтуер, дори с порно филмчета с непълнолетни. На въпроса кога и този сървър ще бъде разбит, Явор Колев отговори така: “Ще продължим и ще го направим това. Няма да оставим никой”.

Eдин от съсобствениците на “Дейта БГ” Михаил Стоянов отказа да отговаря на въпроси по телефона: “Вие очевидно сте ми взели телефона от някои партньор, с който правя бизнес. Няма да си говоря с вас, докато не ми кажете откъде ми е телефона. На анонимни обаждания няма да отговарям”.

Според много интернет потребители обаче действията на ГДБОП са незаконни и ни лишават от конституционно право да общуваме и обменяме информация. Според тях това е като да ни обвинят, че заемаме на съседа книга, DVD филм или музикален диск. Защитниците на тази теза ще протестират следващия четвъртък пред столичния храм “Александър Невски”.От btv отново бъркат сайта - arena.bg с ArenaBG.com и са пуснали скрийншот на първия като смятат че Арената е спряна, това може и да е умишлено с цел новината да бъде показана пред някой може и да не е. Другото, което прави впечатление е коментара спрямо data.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар